Hoe beperkt u het gezondheidsrisico als gevolg van de straling van uw magnetron ?

Discussies over de magnetron zijn niet nieuw. Een gegeven is dat in Rusland in 1976 de magnetron verboden werd in verband met de kankerverwekkende effecten. Rusland heeft een geschiedenis wat betreft het onderzoek van allerlei soorten elektromagnetische golven op het lichaam. De Perestrojka hief het verbod op de magnetron op. De blootstellingslimieten aan straling zijn echter vele malen strenger dan in Nederland.

 

Amerika adviseert zwangere vrouwen en kinderen veiligheidshalve afstand te houden van de magnetron; is het dan toch niet alleen maar het opwarmen door watermoleculen heel hard heen en weer te bewegen (2,4 miljard keer per seconde) ? Nee luidt het antwoord, er gebeurt meer.


Na mijn DECT telefoon te hebben ingeleverd, heb ik op grond van de onderstaande informatie besloten om ook mijn magnetron weg te doen. Ik haal nu het eten wat eerder uit de vriezer, warm de melk op in een steelpan en gebruik alleen nog de oven en het gasfornuis.


Kunt u geen afscheid nemen van uw magnetron dan kunnen wij u alleen maar adviseren houd zoveel mogelijk afstand en verwarm hierin alstublief geen melk noch potjes voeding voor de baby en haal het voedsel eerst uit de pvc voorverpakking.


Als u vragen heeft of een stralingsonderzoek/meting wilt laten uitvoeren, dan kunt u dit via ''Vragen? Meting?'' kenbaar maken. Als u belangstelling heeft voor stralingsarme producten, dan verwijzen wij u door naar het productenoverzicht van een gespecialiseerde Nederlandse leverancier. Deze wordt in de literatuur van o.a. prof. dr. ir. Michiel Haas genoemd.