Straling bij kinderen, pubers en jong volwassenen

De lichamelijke gesteldheid van jongeren is anders dan bij volwassenen. Het zenuwcentrum is in volle ontwikkeling en het lichaam kent door de groei een snellere celdeling. Ook de schedel is minder dik dan bij volwassenen waardoor straling dieper in de hersenen doordringt. Bovendien is er sprake van een grotere weefselgeleiding. Het bijgevoegde videofragment is een voorlichting voor een brede doelgroep.

Het internationale wetenschappelijke MOBI KIDS onderzoek naar hersenkanker.

Kinderleukemie wordt in meerdere internationale onderzoeksrapporten expliciet in verband gebracht met laagfrequente magnetische straling. Pas rond het twintigste levensjaar is deze extra risicofactor vergelijkbaar met een volwassene.

Kinderen zijn al vanaf hun babytijd omgeven door veel kunststof. Voortdurend is er lichamelijk contact met synthetisch materiaal. En ook bij het naar bed gaan zijn de peuters omringt met elektrostatisch geladen knuffeldieren. Onder andere ademhalingsklachten en allergie├źn worden hiermee in verband gebracht.

De suggesties die worden aangereikt onder “Wat kunt u doen” gelden dus zeker voor kinderen en jonge volwassenen onder de 20. Daarnaast lopen senioren eveneens een verhoogd risico.